Koronavīrusa ietekme uz ACE Logistics Latvia darbību un preču pārvietošanu

Koronavīruss

Sakarā ar koronavīrusa (COVID-19) plašo iedarbību Eiropā un pārējā pasaulē, ACE no 18. marta dalīsies ar pieejamo  operatīvo informāciju, līdz situācija būs stabilizējusies. Mēs informēsim klientus par to, kā situācija ietekmē mūsu darbu un preču apriti.


20.Marts

Informācijai!

Situācija uz robežām ir stabilizējusies. Šoferi ziņo, ka gaidīšanas laiks ir samazinājies līdz vienai stundai. Līdz ar to plānojam, ka preču kustība tiks atjaunota un preču piegāde turpmāk būs bez kavēšanās.
Turpināsim informēt un atgādinām , ka daudzās valstīs un reģionos ir ierobežojumu preču saņemšanai vai piegādei.

Atcerieties pirms izveidojat pasūtījumu – pārliecinieties ar nosūtītāju/saņēmēju par viņu darba laiku un iespējām pieņemt kravas.


19.Marts

Mūsu sadarbības partnera DACHSER ziņojums:

Godājamais kungs / Cienījamā kundze!

Situācija mūsu transportēšanas tīklā ir stabila un kravu plūsma notiek.

Piegādes šķēršļi ir palielinājušies apgabalos, kur tika slēgti daži uzņēmumi, jo īpaši Francijā, Itālijā, Austrijā un Spānijā. Īpaši Francijā sabiedriskā dzīve ir apturēta daudzās jomās.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka veikala slēgšana nebūt nenozīmē preču saņemšanas nodaļas slēgšanu. Arvien vairāk kļūst redzams, ka preču saņemšanas nodaļa turpina darboties, neraugoties uz veikalu slēgšanu. – Gandrīz neiespējami ir iegūt precīzu priekšstatu par faktiski atvērtām vai slēgtām preču pieņemšanas /nodošanas vietām.

Augstāk minētā rindkopa neattiecas uz Franciju un Spāniju.

Sūtītājiem pirms preču nodošanas ir jāpārbauda vai saņēmējs var pieņemt preces! Transporta uzņēmums nevar uzņemties nepiegādāšanas riskus.

Situācijas uz robežām pamatā ir atrisinātas, taču joprojām  uz Polijas un Ungārijas robežas ir īpaša situācija.

Paldies par Jūsu sapratni!


18. Marts

Sastībā ar ārkārtas situācijas ieviešanu Latvijā un dažādu sūtījumu iespējamo kavēšanos, turpmāk rēķinus un piegādes dokumentus nosūtīsim tikai elektroniski.
Tiklīdz sūtījumu savlaicīga izsūtīšana un saņemšana būs atjaunota un tiks atcelta ārkārtas situācija, mēs pēc nepieciešamības izsūtīsim jums dokumentu oriģinālus.

Lūdzam sapratni šajā situācijā.


18. Marts

Autotransports:

Saliktās importa un eksporta kravu automašīnas uz/no Centrāleiropas pašlaik pārvietojas pēc brīva grafika. Kalvarija, pie LT / PL robežas tika atvērts Lazdiju robežšķērsošanas punkts, taču rindas joprojām ir vairāk nekā 15-20 km garas un gaidīšanas laiki nav prognozējami. Rindas DE / PL robežšķērsošanas punktos joprojām ir garas. Paredzams, ka visu salikto sūtījumu laiks būs vismaz 2-3 darba dienas ilgāks. Ilgāki piegādes laiki jāņem vērā arī FTL / LTL sūtījumiem.

Sākot ar 18. martu, sakarā ar robežu slēgšanu Somijā, Tallink mainīs satiksmi maršruta kuģos starp Tallinu un Helsinkiem, kas ietekmēs arī ACE Logistics Somijas līnijas. Pašlaik kravu automašīnas pārvietojas pēc brīva grafika, un paredzams, ka piegādes laiks palielināsies par 1-2 darba dienām. Baltijas un Skandināvijas sūtījumi šobrīd pārvietojas bez būtiskas kavēšanās.

Ja jums ir precīzāka informācija par LT / PL robežu gaidīšanas laikiem lūdzu ziņojiet mums!


18. Marts

Autotransports
Eksporta kravas būs ar kavēšanos, jo uz LT/ PL robežām ir aptuveni 50km gara rinda. Pašreizējais gaidīšanas laiks uz robežas ir apmēram 20 stundas, kas nozīmē tranzīta laika aizkavēšanos visiem salikto kravu sūtījumiem uz Eiropu. Kavēšanās varētu būt 1-2 darba dienas. Būs arī kavēšanās ar FTL / LTL sūtījumiem Importa kravas automašīnām no PL. Kravas automašīnas no DE arī jāgaida uz LT / PL robežas. Pašreizējais gaidīšanas laiks uz robežas ir apmēram 10 stundas, kas nozīmē, ka tranzīta laiks aizkavējas vismaz par 1 darba dienu. Būs arī kavēšanās ar FTL / LTL sūtījumiem.
Salikto kravu pārvadājumi un LTL / FTL satiksme Baltijā, Somijā un Skandināvijā šobrīd pārvietojas bez būtiskas kavēšanās.

Aviotransports
Air Baltic, Finnair, SAS un Aeroflot paziņojuši par lidojumu atcelšanu. Šobrīd joprojām darbojas Lufthansa un Turkish Airways.
Līdz šim visvairāk ir ietekmējis atcelto vai samazināto reisu skaits visos reģionos. Kravas telpas samazinājums palielina pieprasījumu apstrādes laiku, transporta izmaksas un pagarina piegādes laiku. Gaisa pārvadājumu iespējas arvien vairāk tiek ierobežotas un sadārdzinās.

Jūras transports
Transporta iespējas ir apgrūtinātas, jo atceltie un samazinātie kuģošanas grafiki rada tukšu konteineru trūkumu un palielina transporta izmaksas, bet galvenokārt novēlo transportēšanu.

Dzelzceļa transports
Līdz šim galvenokārt ir ietekmējusi Ķīnas ražošanas apgabalu slēgšana un vietējais transports, tomēr ACE dzelzceļa transporta risinājums darbojas ar augšupejošu tendenci un šis transporta veids var kļūt par labu alternatīvu dārgajam un ierobežotajam avio transportam, kā arī neprognozējamam jūras transportam.

 

Vislabāk iesakām sazināties ar mums, ja rodas jautājumi par transporta kustību!
Autotransports: road@ace.lv
Gaisa, jūras un dzelceļa transports: aceair@ace.lv un aceocean@ace.lv
Vēlamies atgādināt, ka nodrošinam dotajā mirklī visu transporta veidu pārvadājumus!

Copyright 2020 ACE Logistics Latvia SIA ace@ace.lv